Baklavalık Yufkadan Çıtır Mı Çıtır Börekler Tarifi İçin Malzemeler
- Baklavalık yufka
Sosu için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
Patatesli iç harç:
- 4-5 tane haşlanmış patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz, maydanoz
Peynirli iç harç:
- Sevdiğiniz bir peynir türü
- 1 haşlanmış patates
- Maydanoz
- Az karabiber
Baklavalık Yufkadan Çıtır Mı Çıtır Börekler Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bütün sos malzemelerini bir kapta karıştıralım.
- Daha sonra istediğiniz herhangi bir iç harcı hazırlayalım.
- Patatesli iç harç için soğanı yağda kavuralım. Üzerine salçayı ekleyip kavuralım.
- Patatesi başka bir yerde iyice ezip tavamıza ekleyelim.
- En son maydanozu da ekleyip karıştıralım.
- Peynirli harç için malzemelerin hepsini bir kaba ekleyip birleştirelim.
- İki baklavalık yufkayı ayırmadan tezgaha koyalım ve bir fırça yardımıyla sosumuzu her tarafına yayacak şekilde sürelim.
- Yufkaları aşırı fazla ıslatmayalım sararken parçalanabilir.
- Islattığımız iki yufkanın üstüne tekrar iki yufka ekleyip sosu sürelim.
- Ve harcımızı yufkanın kenarına uzunca tek şerit halinde dizelim.
- Yufkamızı rulo şeklinde sarıp bir bıçak yardımıyla dört parçaya bölelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye böreklerimizi dizelim ve üzerine içine sürdüğümüz sostan sürelim.
- İsteğe göre üzerine çörek otu veya susam ekleyebilirsiniz.
- Fırında 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Çıtır çıtır böreklerimiz hazır ve afiyet olsun. 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder