14 Aralık 2020 Pazartesi

Baklavalık Yufkadan Çıtır Mı Çıtır Börekler Tarifi

 

Baklavalık Yufkadan Çıtır Mı Çıtır Börekler Tarifi İçin Malzemeler

  • Baklavalık yufka

Sosu için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su

Patatesli iç harç:

  • 4-5 tane haşlanmış patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, maydanoz

Peynirli iç harç:

  • Sevdiğiniz bir peynir türü
  • 1 haşlanmış patates
  • Maydanoz
  • Az karabiber

Baklavalık Yufkadan Çıtır Mı Çıtır Börekler Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bütün sos malzemelerini bir kapta karıştıralım.
  2. Daha sonra istediğiniz herhangi bir iç harcı hazırlayalım.
  3. Patatesli iç harç için soğanı yağda kavuralım. Üzerine salçayı ekleyip kavuralım.
  4. Patatesi başka bir yerde iyice ezip tavamıza ekleyelim.
  5. En son maydanozu da ekleyip karıştıralım.
  6. Peynirli harç için malzemelerin hepsini bir kaba ekleyip birleştirelim.
  7.  İki baklavalık yufkayı ayırmadan tezgaha koyalım ve bir fırça yardımıyla sosumuzu her tarafına yayacak şekilde sürelim.
  8. Yufkaları aşırı fazla ıslatmayalım sararken parçalanabilir.
  9. Islattığımız iki yufkanın üstüne tekrar iki yufka ekleyip sosu sürelim.
  10. Ve harcımızı yufkanın kenarına uzunca tek şerit halinde dizelim.
  11. Yufkamızı rulo şeklinde sarıp bir bıçak yardımıyla dört parçaya bölelim.
  12. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye böreklerimizi dizelim ve üzerine içine sürdüğümüz sostan sürelim.
  13. İsteğe göre üzerine çörek otu veya susam ekleyebilirsiniz.
  14. Fırında 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirelim.

Çıtır çıtır böreklerimiz hazır ve afiyet olsun. 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder