16 Aralık 2020 Çarşamba

Kahvaltılık Çörek Tarifi

 

Kahvaltılık Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üstüne)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4- 5 bardak un
  • 1, 5 Su bardağı peynir
  • 1 demet maydanoz

Kahvaltılık Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Şekeri mayayı, ılık su ve sütü hamur yoğurma kabına alıyoruz iyice karıştırıyoruz.
  2. Kapağını kapatıp 2dakika bekliyoruz.
  3. Ardından yumurta beyazı, kıymış olduğumuz maydanoz, peyniri, tuzu kabımıza alıyoruz.
  4. Unu yavaş yavaş kontrollü olarak karıştırıyoruz ele yapışan bir hamur olacak katı olmayacak ve hamur kabının kapağını kapatarak sıcak bir yerde 30 dakika mayalıyoruz.
  5. Hamurumuz kabardı mayaya geldiğinde elimizi ıslatıp hamurun havasını alıyoruz.
  6. Borcamın 2kaşık sıvı yağ ile her yerini yağlayarak hamuru içine alıp elimizle içine düzgün bir şekilde yayıyoruz.
  7. Üstünü kapatarak 15 dakika tepsi mayasını yapıyoruz. Tepsi mayası çok önemli.
  8. Elimizi batırmak için bir kaseye su ve yağ ekliyoruz elimizi içine batırıp hamura şekil veriyoruz ve üzerine yumurta sarısı ve 1kaşık süt karıştırarak düzgünce bastırmadan sürüyoruz.
  9. 180 ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz istediğimiz şekil de kızarınca fırından alıyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder