Kahvaltılık Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (sarısı üstüne)
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 4- 5 bardak un
- 1, 5 Su bardağı peynir
- 1 demet maydanoz
Kahvaltılık Çörek Tarifi Yapılışı
- Şekeri mayayı, ılık su ve sütü hamur yoğurma kabına alıyoruz iyice karıştırıyoruz.
- Kapağını kapatıp 2dakika bekliyoruz.
- Ardından yumurta beyazı, kıymış olduğumuz maydanoz, peyniri, tuzu kabımıza alıyoruz.
- Unu yavaş yavaş kontrollü olarak karıştırıyoruz ele yapışan bir hamur olacak katı olmayacak ve hamur kabının kapağını kapatarak sıcak bir yerde 30 dakika mayalıyoruz.
- Hamurumuz kabardı mayaya geldiğinde elimizi ıslatıp hamurun havasını alıyoruz.
- Borcamın 2kaşık sıvı yağ ile her yerini yağlayarak hamuru içine alıp elimizle içine düzgün bir şekilde yayıyoruz.
- Üstünü kapatarak 15 dakika tepsi mayasını yapıyoruz. Tepsi mayası çok önemli.
- Elimizi batırmak için bir kaseye su ve yağ ekliyoruz elimizi içine batırıp hamura şekil veriyoruz ve üzerine yumurta sarısı ve 1kaşık süt karıştırarak düzgünce bastırmadan sürüyoruz.
- 180 ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz istediğimiz şekil de kızarınca fırından alıyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder