16 Aralık 2020 Çarşamba

Kapya Biberli Cevizli Meze Tarifi

 

Kapya Biberli Cevizli Meze Tarifi – İster Kahvaltıya İster Gün Sofralarınıza İçin Malzemeler

  • 6-7 adet orta boy közlenmiş kapya biber
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir parça ıslanmış ekmek içi (bayat ekmekte olur)
  • 1 çay kaşığı tuz, pulbiber, karabiber, kimyon
  • Dilerseniz sarımsak

Kapya Biberli Cevizli Meze Tarifi – İster Kahvaltıya İster Gün Sofralarınıza Yapılışı


  1. Öncelikle ben dolaptan közlenmiş biber kullandığım için buzu çözüldükten sonra süzgeçe koyarak suyunu akıttım.
  2. Daha sonra biberleri ortadan kesip, rondoya koyuyoruz.
  3. Isladığımız ekmek parçasının suyunu sıkıp rondoya ekleyip, geri kalan malzemeleri de ekliyoruz. Eğer sarımsak ekleyecekseniz bu aşama da ekleyebilirsiniz.
  4. Rondodan güzelce çektiğimiz malzemeleri hemen tüketmeyecekseniz kavanoza koyup, dolapta saklayabilirsiniz.
  5. İster kahvaltı sofralarınıza, ister gün sofralarınıza gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz lezzetli bir meze tarifi, afiyet olsun ♥ :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder