Rosto Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500gr az yağlı dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu (110ml)
- 1 yarım çay bardağı su
- 1,5 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
Sosu için:
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Patates püresi için;
- 5 adet büyük patates
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı süt (125ml)
- Tuz, karabiber
Rosto Köfte Tarifi Yapılışı
- Kıyma ve bütün malzemeler uygun bir kaba alınır ve çiğ köfte yoğurur gibi 6-7 dak. Boyunca yoğurun.
- Bu tarife yoğurmak çok önemli. Kıymanız bütün malzemelerle özlemiş ve pürüzsüz bir kıvam almalıdır. Bu şekilde rostomuz dağılmaz.
- Hafif elinizi nemlendirerek kıymayı rulo sekline getirin. Fırın kağıdına sarıp 30 dk buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenme süresinden sonra sarılı olan köfteyi fırın tepsisine alın.
- Fırın kâğıdının yanmaması için üzerini hafif nemlendirin ve önceden ısıtılmış 180 derce fırında hemen hemen 30dk pişirin.
- Pişme süresinden sonra rostoyu fırından çıkartın. Yağlı kağıdından çıkartıp 15 dk dinlenmeye alın.
- 15 dk sonunda keskin bir bıçakla rostoyu 1 parmak kaldığında dilimleyin.
- Uygun bir borcama dizin. Sosunu hazırlayın ve rosto un üzerine gezdirin.
- Tekrar 180 derecelik fırında pişirmeye alın. Üzerinin fazla kızarması için üzerini bir tepsi ile kapatıp 25 dk pişirin.
- Patates püresi için patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tuzlu su içerisinde yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan patatesin suyunu süzün ve tereyağını ekleyip ezin.
- Üzerine sütü tuz ve karabiber ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Servis ederken tabağa patates püresini koyun onun üzerine rosto köfte ve sosundan üzerine gezdirin.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder