Kaşarlı Kekikli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin
- 1 bardak ılık süt
- 1 bardak ılık su
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket yaş maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
İçi İçin
- Kaşar peynir
Üzeri İçin
- Yumurta
- Kekik
Kaşarlı Kekikli Poğaça Tarifi Yapılışı
- Sıvılarla mayamızı açalım daha sonra şekeri tuzu ve unu ekleyelim. Yumuşak bir kıvam elde etmeliyiz ununu yavaş yavaş ilave edin ele yapışmayan bir kıvam olmalı.
- Hamur piştikten sonra zaten epey şişiyor o yüzden küçük parçalar alalım ve hiç un kullanmadan hafif açıp kaşar peynir koyup tepsimize dizelim.
- Önce yumurtamızı sonrasında hafif bir biçimde kekiğimizi dökelim. 180 derecede 10 ila 15 dakika pişirelim.
- Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder