16 Aralık 2020 Çarşamba

Kavrulmuş Susamlı Kurabiye Tarifi

 

Kavrulmuş Susamlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı susam
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Kavrulmuş Susamlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Susamı orta ateş üzerinde çok fazla yakmadan sürekli karıştırarak, kavurun.
  2. Kavrulan susamı ocaktan alıp, başka bir kaba aktarıp, soğumaya bırakın.
  3. Çukur bir yoğurma kabın içerisinde margarin, pudra şekerini kıvam alana kadar yoğurun soğumuş olan susamları ekleyip yoğurmaya devam edin.
  4. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip kurabiye hamuru kıvamına getirin.
  5. Hamurumuz biraz yumuşak olacak ceviz büyüklüğünde parçalar tapıp elinizle yuvarlak şekiller verin.
  6. Önceden yağlanmış veya yağlı kağıt olan tepsiye dizin.
  7. Önceden 175 dereceli ısıtılmış fırında 30 dk pembe renk aşana kadar pişirelim.
  8. Fırından çıkardığımız kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder