Düdüklüde Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kase ayıklanmış barbunya
- Yarım kapya sarı biber
- Yarım kapya kırmızı biber
- 1 büyük boy soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı (en küçük boy) sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 250 ml domates sosu(yazın kendi yaptığımı kullandım yoksa iki domates rendesi)
- 2 büyük boy havuç
- 3 orta boy patates
- Yarım limon
- Tuz, az karabiber, az pul biber
Düdüklüde Barbunya Yemeği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle barbunyaları 5 dk kaynatıp suyunu süzdüm.
- Düdüklüye sıvı yağ ile soğan sarımsak ve biberleri küp küp doğrayıp yağ ile kavuralım.
- İyice kavrulan malzemeye küp küp doğradığımız havuç ve patatesi de ekleyip kavuralım ve barbunyalarda ekleyelim.
- 10 dk kadar kavrulsun. Sonra domates sos ve salçayı katıp kavurmaya devam edelim.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
- Tuzunu baharatını koyalım yarım limon sıkalım ve düdüklüyü 40 dk ayarlayalım.
- Düdüklüyü açınca da 5 dk ağzı açık pişirelim.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder