16 Aralık 2020 Çarşamba

Düdüklüde Barbunya Yemeği Tarifi

 

Düdüklüde Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kase ayıklanmış barbunya
  • Yarım kapya sarı biber
  • Yarım kapya kırmızı biber
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı (en küçük boy) sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 250 ml domates sosu(yazın kendi yaptığımı kullandım yoksa iki domates rendesi)
  • 2 büyük boy havuç
  • 3 orta boy patates
  • Yarım limon
  • Tuz, az karabiber, az pul biber

Düdüklüde Barbunya Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle barbunyaları 5 dk kaynatıp suyunu süzdüm.
  2. Düdüklüye sıvı yağ ile soğan sarımsak ve biberleri küp küp doğrayıp yağ ile kavuralım.
  3. İyice kavrulan malzemeye küp küp doğradığımız havuç ve patatesi de ekleyip kavuralım ve barbunyalarda ekleyelim.
  4. 10 dk kadar kavrulsun. Sonra domates sos ve salçayı katıp kavurmaya devam edelim.
  5. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
  6. Tuzunu baharatını koyalım yarım limon sıkalım ve düdüklüyü 40 dk ayarlayalım.
  7. Düdüklüyü açınca da 5 dk ağzı açık pişirelim.

Afiyet olsun 😋❤️🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder