18 Aralık 2020 Cuma

Kısır Tarifi

 

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 4 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 er tatlı kaşığı tuz, pul biber, kimyon, karabiber
  • 1 tane limon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yaprak kıvırcık marul
  • 2 dal yeşil soğan
  • Birkaç dal maydanoz
  • 1 tane salatalık
  • İsterseniz 1 tane domates

Kısır Tarifi Yapılışı

  1. Bulgura sıcak suyu dökün ve kapatın.
  2. 15 dk kadar bekletin.
  3. Salçayı ekleyip güzelce yedirin.
  4. Baharatlarını ekleyip karıştırın.
  5. Sonra limon, sıvı yağ ve nar ekşisini koyduktan sonra yeşilliklerini de ekleyin.
  6. Hepsini koyduktan sonra servis edebilirsiniz.

Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder