Boyasız Ayva Tatlısı | Kıvamı Lezzeti On Numara Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet büyük ayva
- Her bir ayva için 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Ayva çekirdekleri
- Renk vermesi için: Vişne veya nar tanesi, hibiskus evde ne varsa
Üzeri için:
- Ceviz,kaymak,krem şanti
Boyasız Ayva Tatlısı | Kıvamı Lezzeti On Numara Tarifi Yapılışı
- Ayvaları soyup ikiye bölelim.
- İç çekirdek kısmını oyup çıkartalım.
- Çekirdekleri ve kabukları atmayalım tatlıda kullanacağız.
- Tencere dibine ayva kabuklarını dizelim. Tatlımıza lezzetini verecek.
- Üzerine ayvaları da dizip herbirinin üzerine 2 yemek kaşığı şeker atalım.
- Ayva çekirdeklerini ve suyunuda koyup eğer varsa hibisküs, nar tanesi veya vişne taneleri de atalım tatlımıza kırmızı renk vermesi için.(yoksa hiçbirini koymaya gerek yok).
- Ağzı kapalı şekilde yarım saat pişirelim ağır ateşte.
- Pişen ayvalar soğuyunca servis tabağına alalım ve üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim.
- Ceviz kaymak veya krem santi ile süsleyebiliriz.
Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder