18 Aralık 2020 Cuma

Boyasız Ayva Tatlısı | Kıvamı Lezzeti On Numara Tarifi

 

Boyasız Ayva Tatlısı | Kıvamı Lezzeti On Numara Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük ayva
  • Her bir ayva için 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Ayva çekirdekleri
  • Renk vermesi için: Vişne veya nar tanesi, hibiskus evde ne varsa

Üzeri için:

  • Ceviz,kaymak,krem şanti

Boyasız Ayva Tatlısı | Kıvamı Lezzeti On Numara Tarifi Yapılışı

  1. Ayvaları soyup ikiye bölelim.
  2. İç çekirdek kısmını oyup çıkartalım.
  3. Çekirdekleri ve kabukları atmayalım tatlıda kullanacağız.
  4. Tencere dibine ayva kabuklarını dizelim. Tatlımıza lezzetini verecek.
  5. Üzerine ayvaları da dizip herbirinin üzerine 2 yemek kaşığı şeker atalım.
  6. Ayva çekirdeklerini ve suyunuda koyup eğer varsa hibisküs, nar tanesi veya vişne taneleri de atalım tatlımıza kırmızı renk vermesi için.(yoksa hiçbirini koymaya gerek yok).
  7. Ağzı kapalı şekilde yarım saat pişirelim ağır ateşte.
  8. Pişen ayvalar soğuyunca servis tabağına alalım ve üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim.
  9. Ceviz kaymak veya krem santi ile süsleyebiliriz.

Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder