Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı kısırlık bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
- 4/5 yemek kaşığı salça
- 2 adet limon
- 2 tahta yemek kaşığı sıvı yağ
- Maydanoz
- Dereotu
- Taze soğan
- Nar
- Tuz
Kısır Tarifi Yapılışı
- 3 su bardağı kısırlık bulguru bir kaba koyun ve salçayı bulgurlara iyice yedirin.
- Sonra 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve su çekene kadar ve bulgurlar şişene kadar bekleyin.
- Bu arada da maydanozları dereotunu taze soğanı yıkayın ve doğrayın ve bulgurlar suyu iyice çekince bunları ekleyin ve sıvı yağ ekleyin ve 2 adet limonu da sıkın ve üzerine narları ekleyin ve tuzunu ekleyip iyice karıştırın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder