31 Aralık 2020 Perşembe

Kısır Tarifi

 

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı kısırlık bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 4/5 yemek kaşığı salça
  • 2 adet limon
  • 2 tahta yemek kaşığı sıvı yağ
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Taze soğan
  • Nar
  • Tuz

Kısır Tarifi Yapılışı

  1. 3 su bardağı kısırlık bulguru bir kaba koyun ve salçayı bulgurlara iyice yedirin.
  2. Sonra 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve su çekene kadar ve bulgurlar şişene kadar bekleyin.
  3. Bu arada da maydanozları dereotunu taze soğanı yıkayın ve doğrayın ve bulgurlar suyu iyice çekince bunları ekleyin ve sıvı yağ ekleyin ve 2 adet limonu da sıkın ve üzerine narları ekleyin ve tuzunu ekleyip iyice karıştırın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder