15 Aralık 2020 Salı

Kuru Dolma Tarifi

 

Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet kuru patlıcan
  • 20 adet kuru biber

İç harcı için;

  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 su bardağına yakın zeytinyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane

Kuru Dolma Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tenceremize kaynayan tuzlu suyumuza biberlerimiz ve patlıcanlarımızı sırayla yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Onlar kenarda soğurken kalan malzemelerimizi tavada hazırlayalım.
  3. Soğanlarımızı ufak ufak doğrayıp zeytinyağın da kavuralım.
  4. Üzerine salçalarımızı bulgur ve pirincimizi ekleyip iyice kavuralım.
  5. Suyumuzu eklemeden önce baharatlarımızı da limon suyumuzu da ekleyip iyice karıştıralım.
  6. Sıcak suyumuzu da ekleyip biraz pişirelim.
  7. İç harcımız pişince patlıcan ve biberlerimizin içini çok doldurmadan iç harçtan ekleyip kapatalım.
  8. Ben tencerenin zeminine haşlanmış kuzu eti de sıraladı ayrı bi lezzet verdiği için.
  9. Tenceremize sıralayalım. Benim dolapta hazır yaprak sarmam da vardı tencereye onları da ekledim.
  10. Bir cezve de yarım çay bardağına yakın zeytinyağını 2 diş sarımsağı ve 1 tatlı kaşığına yakın naneyi kızdırıp dolmalarımızın üzerine gezdirelim.
  11. Üzerlerini geçmeyecek kadar sıcak su (ben haşlanmış et suyu) ekleyip tabak kapatalım. Kısık ateşte 1 saat pişirelim.
  12. Kontrol aşamasında yarım çay bardağı daha su koyup 5 dakika daha pişirdim ama kontrollü olarak. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder