15 Aralık 2020 Salı

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram bonfile
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı yoğurt

Servis için:

  • 3 adet patates
  • Kızartmak için sıvı yağ

Üzeri için:

  • Sarımsaklı süzme yoğurt

Sos için :

  • Sıvı yağ ve pul biber

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Etlerimizi ince jülyen kesiyoruz.
  2. Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp etlerimizle harmanlıyoruz. En az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  3. Marinelenmiş etlerimizi, wok tavaya alıp 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, yüksek ateşte hızlı pişiriyoruz. Etlerimiz pişmeye yakın tuzunu ayarlıyoruz.
  4. Etlerimiz pişerken patateslerimizi kibrit çöpünden kalın doğruyoruz ve kızartıyoruz.
  5. Servis için, patateslerimizi porsiyonluk tabağa alıyoruz. Etimizi ortaya ekliyoruz.
  6. Süzme yoğurdu etrafına gezdiriyoruz.
  7. Kızdırdığımız yağ ve pul biberi yemeğimizin üzerine gezdirip, sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun ♡.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder