Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram bonfile
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı yoğurt
Servis için:
- 3 adet patates
- Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için:
- Sarımsaklı süzme yoğurt
Sos için :
- Sıvı yağ ve pul biber
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Etlerimizi ince jülyen kesiyoruz.
- Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp etlerimizle harmanlıyoruz. En az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Marinelenmiş etlerimizi, wok tavaya alıp 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, yüksek ateşte hızlı pişiriyoruz. Etlerimiz pişmeye yakın tuzunu ayarlıyoruz.
- Etlerimiz pişerken patateslerimizi kibrit çöpünden kalın doğruyoruz ve kızartıyoruz.
- Servis için, patateslerimizi porsiyonluk tabağa alıyoruz. Etimizi ortaya ekliyoruz.
- Süzme yoğurdu etrafına gezdiriyoruz.
- Kızdırdığımız yağ ve pul biberi yemeğimizin üzerine gezdirip, sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun ♡.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder