Kuş Başılı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 yemek kaşığı karışık biber salçası
- Tuz
- 100 gram kuş başı et
Karnabaharları haşlamak için;
- Yarım limon suyu
Kuş Başılı Karnabahar Tarifi Yapılışı
- İlk önce karnabaharları güzelce temizleyip kaynamış suda biraz haşlıyoruz (suya sadece limon ve tuz ekledim )
- Sonra tencereye zeytinyağ ve soğanı küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz şalçayı da ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavuşuyoruz ve etimizi ilk atıp iyice kavuruyoruz .
- Sonra havuç biberi sırası ile atıp iyice karıştırın, tencereyi bir su bardağı sıcak su ekleyip karnabaharları da ilave ediyoruz.
- Tuzunu kontrol edip kısık ateşte 10 dk pişiriyoruz (pul biber de çok yakışıyor isteğe bağlı atabilirsiniz )
Afiyet olsun (kuş başı et yerine kıymada koyup )kavuşabilirsiniz. ).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder