16 Aralık 2020 Çarşamba

Küşleme Tarifi

 

Küşleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuzu küşleme
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük soğanın suyu
  • Karabiber
  • Tuz

Küşleme Nasıl Yapılır?

  • Kuzu küşlemeyi iri parçalar halinde doğrayın ve geniş bir kaba yerleştirin.
  • Marine sosu için; Yoğurt, domates salçası, bal, zeytinyağı, soğan suyu, karabiber ve tuz ekleyerek çırpın.
  • Hazırladığınız sosu etin üzerinde gezdirin. Elinizle eti harmanlayarak her tarafına sos gelmesini sağlayın.
  • Etin üzerini streç film ile hava almayacak şekilde örtün.
  • Eti buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
  • Tavayı ocağa alarak iyice ısıtın. Etleri önlü arkalı olarak pişirin.
  • Dilerseniz, hazırladığınız etleri mangalda da pişirebilirsiniz.
  • Kuzu küşlemeyi, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder