Küşleme Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kuzu küşleme
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 küçük soğanın suyu
- Karabiber
- Tuz
Küşleme Nasıl Yapılır?
- Kuzu küşlemeyi iri parçalar halinde doğrayın ve geniş bir kaba yerleştirin.
- Marine sosu için; Yoğurt, domates salçası, bal, zeytinyağı, soğan suyu, karabiber ve tuz ekleyerek çırpın.
- Hazırladığınız sosu etin üzerinde gezdirin. Elinizle eti harmanlayarak her tarafına sos gelmesini sağlayın.
- Etin üzerini streç film ile hava almayacak şekilde örtün.
- Eti buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
- Tavayı ocağa alarak iyice ısıtın. Etleri önlü arkalı olarak pişirin.
- Dilerseniz, hazırladığınız etleri mangalda da pişirebilirsiniz.
- Kuzu küşlemeyi, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder