Limonlu Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 100 ml pirinç
- 1 kilo süt
- 200 ml toz şeker
- 1 limon
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta (mısır/buğday)
Limonlu Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı
- Pirinçleri güzelce yıkayalım daha sonra bir tencereye alalım pirinçleri 2 parmak geçecek kadar kaynatıp suyunu çektirelim.
- Sütü tencereye ekletelim kaynarken bir yandan da karıştırmaya devam edelim.
- Toz şekeri ekleyelim arkasından limonun kabuğunu en ince bölümde rendeleyip tencereye ekleyelim.
- Yarım su bardağına su koyup nişastayı eritelim ve daha sonra tencereye ekleyelim.
- Sütlacımızı iyice kaynamasını ve koyulaşmasını bekleyelim karıştırmaya devam edelim.
- Fırın tepsisin içine kaselerimizi dizelim pişen sütlacımızı kaselere dolduralım tepsiye kaselerinin yarısına gelecek kadar kaynar su koyalım.
- Önceden ısınmış 200 derece fırınımızın içine tepsiyi yerleştirelim sütlaçlarımızın üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder