15 Aralık 2020 Salı

Kıymalı Çiçek Patlıcan Tarifi

 

Kıymalı Çiçek Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kıyma (2 kez çekilmiş)
  • 2 tane kemer patlıcan
  • 1 tane orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 orta boy patates
  • 3 tane yeşil biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 tane domates

Kıymalı Çiçek Patlıcan Tarifi Yapılışı

  1. Önce patlıcanları yıkayıp sapı biraz kalacak şekilde keseceğiz, ardından bıçakla ince ince dilimleyin yelpaze şeklini vereceğiz.
  2. Dilimledikten sonra aralarına tuz ekleyip birbirine ovalayın ve bir kenara alalım ki yumuşasınlar.
  3. O sırada içini hazırlayalım; İçi harcı için:kıymayı bir kaba alıyoruz ve soğanı rendeleyip içine katıyoruz.
  4. Üzerine baharatları ve galeta ununu ekliyor ve karıştırıyoruz, kıymamızı yuvarlak şekil verip patlıcan yaprak sayısıyla aynı sayıda yapmak gerekiyor.
  5. Patlıcanlar yumuşadıysa tek tek yapraklara kıymayı iç kısma doğru sarıp kürdan yardımıyla sabitliyoruz ,çiçek gibi oluyor patlıcanları hazırlayıp borcama koyuyoruz ve patatesleri elma dilimi yapıyoruz.
  6. Aralarına diziyor üzerine domates, doğranmış biberleride yerleştirip sarımsakları ince ince doğrayıp onları da üzerine serpiyoruz.
  7. 2 su bardağı suyla salçayı çırpıp tüm malzemelerin üzerine gezdiriyor ve ıslatılmış yağlı kağıdı serip fırınlıyor piştikten sonra servis edelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder