Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin(isteyen tereyağıda kullanabilir)
- 1 çay bardağı süt
- 12 gram kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta(1 tane sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 5,5 su bardağı un
Karaköy Poğaçası Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabımıza ılıttığımız sütü ekliyoruz içine şeker ve mayayı ilave edip 5dk dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlendikten sonra sıvı yağ, tuz, yumurtaları ilave ediyoruz güzelce karıştırıp unumuzu azar azar ekliyoruz(unu dikkatli ekleyin undan una fark olabiliyor).
- Yumuşacık hamur elde etmiş olacağız.
- Yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde alıp şekil vermeye başlıyoruz.
- Üstünü çatal yardımıyla çizip yumurta sürülür ben 150 derece de pişirdim içi çok güzel pişti. (ben kaşar peynirli yaptım çok güzel oldu yumuşacık pastane poğaçası tatında).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder