15 Aralık 2020 Salı

Karaköy Poğaçası Tarifi

 

Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin(isteyen tereyağıda kullanabilir)
  • 1 çay bardağı süt
  • 12 gram kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta(1 tane sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 5,5 su bardağı un

Karaköy Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabımıza ılıttığımız sütü ekliyoruz içine şeker ve mayayı ilave edip 5dk dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Dinlendikten sonra sıvı yağ, tuz, yumurtaları ilave ediyoruz güzelce karıştırıp unumuzu azar azar ekliyoruz(unu dikkatli ekleyin undan una fark olabiliyor).
  3. Yumuşacık hamur elde etmiş olacağız.
  4. Yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde alıp şekil vermeye başlıyoruz.
  6. Üstünü çatal yardımıyla çizip yumurta sürülür ben 150 derece de pişirdim içi çok güzel pişti. (ben kaşar peynirli yaptım çok güzel oldu yumuşacık pastane poğaçası tatında).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder