15 Aralık 2020 Salı

Kıymalı Sebzeli Bohça Kebabı Tarifi

 

Kıymalı Sebzeli Bohça Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet hazır yufka
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet haşlanmış havuç
  • 1 adet haşlanmış patates
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kasığı tuz
  • 3.4 çorba kaşığı sıvı yağ

Beşamel sos için;

  • 2 su bardagı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Üzeri için küçük bir kase rendelenmiş kaşar

Kıymalı Sebzeli Bohça Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patates havucu küçük parçalar halinde doğrayıp bir miktar suda bezelyede ilave edip haşladım .
  2. Sonra suyunu süzdüm kıymayı kavurdum içine ince kıyım doğradığım soğanları ilave ettim biberleri ince olacak şekilde doğradım ilave ettim.
  3. Hepsini bir kavurdum sonra içine haşlanmış sebzeleri ilave ettim baharatını tuzunu ekleyip karıştırdım soğumaya bıraktım.
  4. Yufkaları ortadan eşit şekilde dört parçaya boldum her bir parçayı küçük bir kaseye yerleştirdim ve içlerine 2  çorba kaşığı kadar harçtan koyup bohça şeklinde sardım yağlanmış tepsiye dizdim.
  5. Beşamel sosu unu 1 çorba kaşığı tereyağ ile unu kavurdum içine yavaş şekilde ilave ettim karabiber ve tuzunu ekleyip fokurdayana kadar pişirdim .
  6. İyi karıştırın topaklanma yapmasın beşamel sosu kapattığım yufkaların üzerine eşit paylaştırdım ve 170 derece fırında pişirdim fırından almaya 10 dakika kala üzerine kaşarı ilave ettim ve kızarana kadar pişirdim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder