Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant kuru maya( 1 yemek kaşığı dolusu)
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yumurta (Sarının biri üzeri için kullanılacak)
- Aldığı kadar un
Üzeri için
- Susam, çörekotu
Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
- Ilık su, süt, sıvı yağ, yumurta, şeker, maya derin bir kaba konup karıştırılır.
- Daha sonra üzerine tuz ve un ilave edilerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Üzeri kapatılarak 45 dk mayalanmaya bırakılır.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp iç harcı konup istenilen şekil verilip, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı susam çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişirilir.Not: 45 dk mayalanmayı bekleyemeyecekseniz, fırını 70- 75 derecede 5 dk ısıtıp kapatın, hazırladığınız tepsileri kapalı fırında 20 dk bekletin.
- Sonra çıkarıp fırını 180 200 derecede ısıtıp tepsileri içine koyun. Pamuk poğaçalar afiyetle yensin 💕Ben hamuru geceden yoğurup üzerini kapatıp buzdolabında beklettim ama vaktiniz varsa hemen yoğurup dinlendirip de yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder