12 Aralık 2020 Cumartesi

Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi

 

Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant kuru maya( 1 yemek kaşığı dolusu)
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta (Sarının biri üzeri için kullanılacak)
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Susam, çörekotu

Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Ilık su, süt, sıvı yağ, yumurta, şeker, maya derin bir kaba konup karıştırılır.
  2. Daha sonra üzerine tuz ve un ilave edilerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  3. Üzeri kapatılarak 45 dk mayalanmaya bırakılır.
  4. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp iç harcı konup istenilen şekil verilip, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  5. Üzerine yumurta sarısı susam çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişirilir.Not: 45 dk mayalanmayı bekleyemeyecekseniz, fırını 70- 75 derecede 5 dk ısıtıp kapatın, hazırladığınız tepsileri kapalı fırında 20 dk bekletin.
  6. Sonra çıkarıp fırını 180 200 derecede ısıtıp tepsileri içine koyun. Pamuk poğaçalar afiyetle yensin 💕Ben hamuru geceden yoğurup üzerini kapatıp buzdolabında beklettim ama vaktiniz varsa hemen yoğurup dinlendirip de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder