Karpuz Kek (Tart Kalıbında) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ıspanak püresi (çiğden)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 1 bardak soğuk süt
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- Çilekli ya da kırmızı meyveli sos
- Damla çikolata
Karpuz Kek (Tart Kalıbında) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kekimizin harcını hazırlayalım.
- Şeker ve yumurtayı 4-5 dk. çırpıyoruz, daha sonra sıvı yağını, ıspanak püresini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Son olarak elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, margarin ile yağladığımız ve unladığımız tart kalıbına harcımızı döküp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım.
- Tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye alıp, kaynayana kadar karıştırarak pişirelim, piştikten sonra tereyağını ilave edip ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hem kekimiz hemde muhallebimiz soğuk olmalı.
- Soğuyan kekimizi kalıptan çıkarıp üzerine bir bardak soğuk sütümüzü gezdirip, kekimizi ıslatalım.
- Soğuyan muhallebiyi pürüzsüz olması için mikserle bir çırpalım.
- Daha sonra kekimizin üzerine döküp, bir güzel yayalım.
- Ardından hazırladığımız kırmızı meyveli sosumuzu da üzerine döküp, damla çikolata ile süsleyelim.
- Buzdolabında bir kaç saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🙏.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder