12 Aralık 2020 Cumartesi

Karpuz Kek (Tart Kalıbında) Tarifi

 

Karpuz Kek (Tart Kalıbında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ıspanak püresi (çiğden)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 1 bardak soğuk süt

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • Çilekli ya da kırmızı meyveli sos
  • Damla çikolata

Karpuz Kek (Tart Kalıbında) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kekimizin harcını hazırlayalım.
  2. Şeker ve yumurtayı 4-5 dk. çırpıyoruz, daha sonra sıvı yağını, ıspanak püresini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Son olarak elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, margarin ile yağladığımız ve unladığımız tart kalıbına harcımızı döküp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım.
  5. Tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye alıp, kaynayana kadar karıştırarak pişirelim, piştikten sonra tereyağını ilave edip ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  6. Hem kekimiz hemde muhallebimiz soğuk olmalı.
  7. Soğuyan kekimizi kalıptan çıkarıp üzerine bir bardak soğuk sütümüzü gezdirip, kekimizi ıslatalım.
  8. Soğuyan muhallebiyi pürüzsüz olması için mikserle bir çırpalım.
  9. Daha sonra kekimizin üzerine döküp, bir güzel yayalım.
  10. Ardından hazırladığımız kırmızı meyveli sosumuzu da üzerine döküp, damla çikolata ile süsleyelim.
  11. Buzdolabında bir kaç saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🙏.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder