Meze Denince Akla İlk Gelen Tarif Cevizli Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- ½ kg havuç
- 200 gram süzme yoğurt
- 6-7 adet ceviz
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Su
Meze Denince Akla İlk Gelen Tarif Cevizli Havuç Tarator Tarifi Yapılışı
- İlk olarak havuçların kabuklarını soyarak başlıyoruz.
- Ardından havuçları 3-4 parçaya bölerek robot haznesine koyuyoruz. İsterseniz bu işlemi rende ile de yapabilirsiniz. Ben havuçların ağızda kıtır kıtır olmasını istediğim için robotta çok ufaltmadan parçalama işlemi yapacağım.
- Havuçların parçalama işlemi bittikten sonra tavada pişirme aşamasına geçiyoruz.
- Tavaya zeytinyağını ekliyoruz ve havuçları tavada kavurmaya başlıyoruz. Yaklaşık 3-4 dakika pişirdiğimiz havuçların diriliği gittikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Mezemizin yoğurt karışımını hazırlamaya başlıyoruz.
- Süzme yoğurdu, miktarı sizin tercihinize kalacak kadar su ile açıyoruz.
- Ardından tuz ve ezmiş olduğumuz sarımsakları ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Cevizleri de havan yardımı ile kırdıktan sonra tüm malzemeleri karıştırmaya başlıyoruz.
- Soğuyan havuçlar ile yoğurdu karıştırdıktan sonra cevizleri de ekleyerek güzelce harmanlıyoruz.
- Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra mezemiz artık hazır. Servis için tabağa alabilir ve keyifle yiyebilirsiniz. Bugünkü tarifimiz az malzeme ile yapılabilecek en güzel mezelerden olan, ev hanımlarının pratik tarifi ve herkesin severek yediği havuç taratordu. Hepinize afiyet olsun. Umarım tarifimizi beğenmişsinizdir. Yeni tariflerde görüşmek üzere hoşça kalın, mutlu kalın….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder