11 Aralık 2020 Cuma

Milföy Tatlısı Tarifi

 

Milföy Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Milföy hamuru

Kreması için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için ;

  • Eritilmiş çikolata ya da çikolata sosu.

Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Milföyü istediğiniz boyutlarda parçalara ayırıp tepsiye dizdikten sonra fırına veriyoruz (200°derece de 10-15 dk pembeleşene kadar. ).
  2. Kremayı pişiriyoruz. (ben içine bir tatlı kaşığı kadar tereyağ koydum tadını güzelleştirdiğini düşünüyorum, size kalmış. )
  3. Kremasını soğumaya bırakıyoruz. Fırından çıkardığımız milföylerin arasını açıyoruz.
  4. İkiye bölüyoruz. (arası açılmaya müsait hale geliyor zaten sorun yaşamazsınız)
  5. Arasını açtığınız milföyün içine soğumuş kremayı koyuyoruz kapatıyoruz. (kremayı soğuk koyun ki milföy yumuşamasın)
  6. Ayrıca kremayı koymaktan da çekinmeyin bol bol koyun az koyarsanız şekeri size az gelebilir.
  7. Üzerine de çikolata sosu döküp servis ediyoruz. Afiyet olsuuunnn ♥😄.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder