Milföy Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Milföy hamuru
Kreması için;
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri için ;
- Eritilmiş çikolata ya da çikolata sosu.
Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Milföyü istediğiniz boyutlarda parçalara ayırıp tepsiye dizdikten sonra fırına veriyoruz (200°derece de 10-15 dk pembeleşene kadar. ).
- Kremayı pişiriyoruz. (ben içine bir tatlı kaşığı kadar tereyağ koydum tadını güzelleştirdiğini düşünüyorum, size kalmış. )
- Kremasını soğumaya bırakıyoruz. Fırından çıkardığımız milföylerin arasını açıyoruz.
- İkiye bölüyoruz. (arası açılmaya müsait hale geliyor zaten sorun yaşamazsınız)
- Arasını açtığınız milföyün içine soğumuş kremayı koyuyoruz kapatıyoruz. (kremayı soğuk koyun ki milföy yumuşamasın)
- Ayrıca kremayı koymaktan da çekinmeyin bol bol koyun az koyarsanız şekeri size az gelebilir.
- Üzerine de çikolata sosu döküp servis ediyoruz. Afiyet olsuuunnn ♥😄.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder