11 Aralık 2020 Cuma

Renkli Muhallebi Tarifi

 

Renkli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 paket vanilya (isteğe göre)

Meyveli sos için :

  • 1 su bardağı vişne suyu
  • Yarım su bardağı böğürtlen ya da nar suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta (tatlı pınar göre 1 yemek kaşığı şeker nişasta mısır ya da buğday fark etmez. )

Üzerinin süsü için;

  • Yarım su bardağı taneleri ayrılmış nar

Renkli Muhallebi Tarifi Yapılışı


  1. İlk olarak soğuk süt, nişasta, vanilya, un ve şekeri tencereye alıp iyice karıştırın.
  2. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  3. Kaynamaya yakın üzerine tereyağını ilave edin.
  4. Üzeri boncuk boncuk olduğunda muhallebiyi kaselere paylaştırın.
  5. Meyveli sos nar suyunu ve vişne suyunu bir sos tenceresine alın, nişastayı ekleyip topaklanması gidene kadar karıştırın.
  6. Şekeri de ekleyip kıvam kalana kadar ocakta kaynatın.
  7. Soğuyan muhallebi üzerine meyve sosunu döküp soğumaya bırakın.
  8. Soğuyan tatlının üstüne nar tanelerini koyun ve servise hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder