Renkli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı un
- 1 paket vanilya (isteğe göre)
Meyveli sos için :
- 1 su bardağı vişne suyu
- Yarım su bardağı böğürtlen ya da nar suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta (tatlı pınar göre 1 yemek kaşığı şeker nişasta mısır ya da buğday fark etmez. )
Üzerinin süsü için;
- Yarım su bardağı taneleri ayrılmış nar
Renkli Muhallebi Tarifi Yapılışı
- İlk olarak soğuk süt, nişasta, vanilya, un ve şekeri tencereye alıp iyice karıştırın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya yakın üzerine tereyağını ilave edin.
- Üzeri boncuk boncuk olduğunda muhallebiyi kaselere paylaştırın.
- Meyveli sos nar suyunu ve vişne suyunu bir sos tenceresine alın, nişastayı ekleyip topaklanması gidene kadar karıştırın.
- Şekeri de ekleyip kıvam kalana kadar ocakta kaynatın.
- Soğuyan muhallebi üzerine meyve sosunu döküp soğumaya bırakın.
- Soğuyan tatlının üstüne nar tanelerini koyun ve servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder