13 Aralık 2020 Pazar

Milföylü Tavuk Sarma Tarifi

 

Milföylü Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 8, 9 tavuk budu(Arzuya göre arttırıp azalta bilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yumurta sarısı
  • susam ve çörek otu karışımı

Milföylü Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk butlarımızı düdüklü tencereye alıp içine baharat ve tuzu ekleyelim. Yaklaşık 20 dakika pişirelim. (her düdüklü aynı ölçüde pişirmez. Kendi pişme ölçünüze göre pişirin).
  2. Düdüklüden alıp ılımaya bırakalım.
  3. Milföylerimizi şerit şeklinde kesip haşladığımız butların etrafına aşağıdan yukarıya doğru saralım. Bütün butları bu şekilde yapıp tepsiye dizelim.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim. 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  5. Dilerseniz yanına fırınlanmış baharatlı patatesle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder