Milföylü Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 8, 9 tavuk budu(Arzuya göre arttırıp azalta bilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yumurta sarısı
- susam ve çörek otu karışımı
Milföylü Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı
- Tavuk butlarımızı düdüklü tencereye alıp içine baharat ve tuzu ekleyelim. Yaklaşık 20 dakika pişirelim. (her düdüklü aynı ölçüde pişirmez. Kendi pişme ölçünüze göre pişirin).
- Düdüklüden alıp ılımaya bırakalım.
- Milföylerimizi şerit şeklinde kesip haşladığımız butların etrafına aşağıdan yukarıya doğru saralım. Bütün butları bu şekilde yapıp tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim. 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Dilerseniz yanına fırınlanmış baharatlı patatesle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder