Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 8 yemek kaşığı tereyağı ( Bunun yerine 125 gram margarinde kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker (Dilerseniz arttırabilirsiniz)
- 1 paket vanilin
Üzeri İçin
- Kakao
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tereyağımızı bir tencereye alarak eritiyoruz. Unumuzu da ekleyerek hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra süt, şeker ve nişastayı da ekleyerek sürekli karıştırıyoruz ve orta ateşte göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan aldığımız muhallebiye vanilini de koyup, blender veya mixer yardımıyla çırpıyoruz.
- Hazırladığımız tavuk göğsünü bir borcama veya dilediğimiz bir kaba dökelim.
- Soğuduktan sonra buzdolabına alarak 1-2 saat kadar dinlendirelim ve son olarak kalıptan çıkaralım.
- Üzerini tarçın, kakao, antep fıstığı veya dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz 😚.
- Tavuk göğsümüz hazır! afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder