13 Aralık 2020 Pazar

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

 

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 yemek kaşığı tereyağı ( Bunun yerine 125 gram margarinde kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker (Dilerseniz arttırabilirsiniz)
  • 1 paket vanilin

Üzeri İçin

  • Kakao

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağımızı bir tencereye alarak eritiyoruz. Unumuzu da ekleyerek hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  2. Daha sonra süt, şeker ve nişastayı da ekleyerek sürekli karıştırıyoruz ve orta ateşte göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz.
  3. Ocaktan aldığımız muhallebiye vanilini de koyup, blender veya mixer yardımıyla çırpıyoruz.
  4. Hazırladığımız tavuk göğsünü bir borcama veya dilediğimiz bir kaba dökelim.
  5. Soğuduktan sonra buzdolabına alarak 1-2 saat kadar dinlendirelim ve son olarak kalıptan çıkaralım.
  6. Üzerini tarçın, kakao, antep fıstığı veya dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz 😚.
  7. Tavuk göğsümüz hazır! afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder