Mini Pankek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pankek için;
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Muhallebi için;
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Yarım paket krem şanti
Mini Pankek Pasta Tarifi Yapılışı
- Tatlımızı yapmaya öncelikle muhallebiden başlıyoruz.
- Tencereye süt, şeker ve unu alıp koyulaşana kadar pişirelim.
- Muhallebi pişip göz göz olunca ocağı kapatalım ve vanilyayı ekleyelim.
- Ara ara karıştırarak soğuttuğumuz muhallebiye krem şantiyi de ekleyerek iyice karıştıralım.
- Pankek malzemelerinin hepsini bir kaba alıp topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
- Tavamızı ocağa alıp altını yakalım ama kesinlikle yağlamıyoruz. İyice ısınan tavaya 1 kepçe pankek harcından döküp tek tarafını göz göz olana kadar pişirelim.
- Pankekler soğumadan ortasına muhallebiden koyup üçgen, dörtgen, beşgen ya da istediğiniz herhangi bir şekilde birleştirelim.
- Hazır olan tatlılarımızı dolaba kaldıralım ve en az iki saat dinlendirelim.
- Tatlımızı istediğimiz gibi süsleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder