18 Aralık 2020 Cuma

Kakaolu Islak Kek Tarifi

 

Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu

Sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao

Kakaolu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağı da ekleyin.
  3. Kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
  4. Cam borcamı yağlayıp kek hamurunu borcama dökün.
  5. 180 derece fırında 20-25 dk pişirin.
  6. Kekin tam pişmesine 10 dk kala da sosunu pişirin.
  7. Bir kapta sos malzemelerin hepsini kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
  8. Kek fırından çıktığında keki dilimleyip sosu dökün.
  9. Üstünü de hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun~.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder