Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- kare çikolata veya damla çikolata
Bulamak için;
- Pudra şekeri
Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Uygun bir kabın içerisine 2 yumurta ve şekeri alıp güzelce çırpıyoruz.
- Kakao, sıvı yağı alarak güzel bir şekilde karıştıralım.
- Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek karıştıralım.
- Elde ettiğimiz hamur çok katı kıvamda olmayacaktır.
- İçine damla çikolata veya kırdığımız kare çikolataları ekliyoruz.
- Hamura rahat şekil verebilmek için üzerini streç film ile kaplayalım ve en az 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra kaşık ile hamurdan parçalar alalım ve elimizle yuvarlayalım, uygun bir tabağa alalım.
- Bu aşamada hamurun yumuşamaması için hızlı olmalısınız.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirelim, yuvarladığımız kurabiye hamurlarımızı pudra şekerine bulayalım ve tepsimize dizelim.
- Ben bu ölçüler ile 15 adet kurabiye elde ettim.
- Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175° derece fırında 12 dakika kadar pişirelim.
- Süre sonunda kurabiyelerinizi fırından aldığınızda çok yumuşak olacak.
- Bu nedenle tepside soğumaya bırakın aldığınızda dağılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder