18 Aralık 2020 Cuma

Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • kare çikolata veya damla çikolata

Bulamak için;

  • Pudra şekeri

Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir kabın içerisine 2 yumurta ve şekeri alıp güzelce çırpıyoruz.
  2. Kakao, sıvı yağı alarak güzel bir şekilde karıştıralım.
  3. Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek karıştıralım.
  4. Elde ettiğimiz hamur çok katı kıvamda olmayacaktır.
  5. İçine damla çikolata veya kırdığımız kare çikolataları ekliyoruz.
  6. Hamura rahat şekil verebilmek için üzerini streç film ile kaplayalım ve en az 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  7. Daha sonra kaşık ile hamurdan parçalar alalım ve elimizle yuvarlayalım, uygun bir tabağa alalım.
  8. Bu aşamada hamurun yumuşamaması için hızlı olmalısınız.
  9. Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirelim, yuvarladığımız kurabiye hamurlarımızı pudra şekerine bulayalım ve tepsimize dizelim.
  10. Ben bu ölçüler ile 15 adet kurabiye elde ettim.
  11. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175° derece fırında 12 dakika kadar pişirelim.
  12. Süre sonunda kurabiyelerinizi fırından aldığınızda çok yumuşak olacak.
  13. Bu nedenle tepside soğumaya bırakın aldığınızda dağılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder