Muhallebili Kadayıf Topları Tarifi
Muhallebili Kadayıf Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 paket kremşanti
- 1 paket vanilya
- 150 grm hindistan cevizi
- Kızartılmış kadayıf
Muhallebili Kadayıf Topları Tarifi Yapılışı
- Tencerimizi ocağa koyalım.
- Ardından.Süt un vanilya şekerimizi koyalım ve çırpalım kıvam alıp kaynadıktan sonra altını kapatıp ılıtalım
- Ardından toz kremşantimizi ekleyelim karıştıralım dolaba kaldıralım.
- 3 – 5 saat dolapta soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra içine hindistan cevizini ekleyelim karıştıralım.
- Ellerimizi ara ara ıslatarak muhallebiden ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayalım kadayıfa bulayalım bu işlemi muhallebimizin bitene kadar yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder