Muhallebili Kadayıf Topları Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket vanilya
  • 150 grm hindistan cevizi
  • Kızartılmış kadayıf

Muhallebili Kadayıf Topları Tarifi Yapılışı

  1. Tencerimizi ocağa koyalım.
  2. Ardından.Süt un vanilya şekerimizi koyalım ve çırpalım kıvam alıp kaynadıktan sonra altını kapatıp ılıtalım
  3. Ardından toz kremşantimizi ekleyelim karıştıralım dolaba kaldıralım.
  4. 3 – 5 saat dolapta soğumaya bırakalım.
  5. Soğuduktan sonra içine hindistan cevizini ekleyelim karıştıralım.
  6. Ellerimizi ara ara ıslatarak muhallebiden ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayalım kadayıfa bulayalım bu işlemi muhallebimizin bitene kadar yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder