Ispanak (Nohut Cipsli Diyet) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 kaşık zeytin yağı küçük bir dis sarımsak
- 1 yemek kaşığı pirinç (dileyen bulgur kullanabilir
Sos için gereken malzemeler;
- 2 kaşık zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı domates rendesi (konserveden kullandım)
- 2 yemek kaşığı sıcak su
Üzeri için
- 1 bardak sarımsaklı yoğurt
- Nohut cipsi için;
- 1 bardak haşlanmış nohut (dondurucudan kullandım)
- 1 er çimdik tuz kara biber pul biber kekik, köri, zerdeçal kuru nane ekledim(baharatlar ve miktarları arzuya göre değişebilir)
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı (olmasa da olur) patlaklık ve lezzet artırır
Ispanak (Nohut Cipsli Diyet) Tarifi Yapılışı
- Şekilde önce doğranmış soğan sarımsağı iki kaşık yağla birlikte kavuralım.
- Üzerine ıspanağı elimizle küçültüp ekleyelim (dileyen bıçak kullanabilir)
- Bir kaç tur kavuruyoruz piştikçe küçülecek ve azalacak bu aşamada yıkanmış pirinci ekleyelim karıştırıp az tuz ekleyip kapağını kapatalım altını kısalım.
- Sos için yağ salçayı iyice kavuralım. Kokusu çıkınca domates rendesi ekleyelim.
- Az su ekleyip bir kaç dakika kısık ateşte pişirelim ve altını kapatalım.
- Bu arada ıspanak pişmişse altını kapatalım ve dinlenmeye alalım. Nohut cipsi için yapışmaz tavada bütün malzemeyi ekleyip kısık ateşte ara ara karıştırarak kavrulmasıni sağlıyoruz çabukça oluyor zaten, yemeğiniz hazır dilediğiniz şekilde süsleyip servise sunalım afiyetle şifa
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder