17 Aralık 2020 Perşembe

Nefis Şaksuka Tarifi

 

Nefis Şaksuka Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy patates
  • 1 tane patlıcan
  • 1 tane kabak
  • 5 tane dolma biber
  • 1 tane kapya biber (biberler buzluktan)
  • 1 çorba kaşesi domates sosu (yazdan kendi yaptığım konserve)
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz, pul biber

Nefis Şaksuka Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup suyun içine doğruyoruz, patlıcani kabağı kare kare doğruyoruz.
  2. Önce tavaya 1su bardağı yağı alarak iyice ısınınca patlıcan ve kabağı kızarıyor ve havlu kağıdın üzerine alıyoruz.
  3. Sonra patatesleri suyun içinden alıyoruz kağıt havlu ile kurtuluyoruz.
  4. Kızgın yağın içine alarak kızartıyoruz. Biberleri de kızartıp kızartma işlemini tamamlıyoruz.
  5. Öbür tarafta tavaya sarımsakları minik doğrayarak domates sosunu, tuzunu, pul biberini katıp 5 dakika pişiriyoruz.
  6. Ve kızarttığım iz sebzeleri sosun içine katarak hafif hafif karıştırıyoruz ezmeden ve ocağı kapatıyoruz.
  7. Servis tabağına alarak maydanozu serpiştiriyoruz. Ve şakşaksanız hazır oluyor.

Deneyeceklere afiyet olsun. 🍅🌶️🍆.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder