Nefis Şaksuka Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane orta boy patates
- 1 tane patlıcan
- 1 tane kabak
- 5 tane dolma biber
- 1 tane kapya biber (biberler buzluktan)
- 1 çorba kaşesi domates sosu (yazdan kendi yaptığım konserve)
- 2 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- Tuz, pul biber
Nefis Şaksuka Tarifi Yapılışı
- Patatesleri soyup suyun içine doğruyoruz, patlıcani kabağı kare kare doğruyoruz.
- Önce tavaya 1su bardağı yağı alarak iyice ısınınca patlıcan ve kabağı kızarıyor ve havlu kağıdın üzerine alıyoruz.
- Sonra patatesleri suyun içinden alıyoruz kağıt havlu ile kurtuluyoruz.
- Kızgın yağın içine alarak kızartıyoruz. Biberleri de kızartıp kızartma işlemini tamamlıyoruz.
- Öbür tarafta tavaya sarımsakları minik doğrayarak domates sosunu, tuzunu, pul biberini katıp 5 dakika pişiriyoruz.
- Ve kızarttığım iz sebzeleri sosun içine katarak hafif hafif karıştırıyoruz ezmeden ve ocağı kapatıyoruz.
- Servis tabağına alarak maydanozu serpiştiriyoruz. Ve şakşaksanız hazır oluyor.
Deneyeceklere afiyet olsun. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder