17 Aralık 2020 Perşembe

Frambuazlı Cheesecake Tarifi

 

Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram labne
  • 200 gram sıvı krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 150 gram tereyağ

Sosu için;

  • 350 gram frambuaz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta(1 çay bardağı su ile açılır)
  • 1 su bardağı su

Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tabanı için erittiğimiz tereyağı rondodan geçirdiğimiz bisküvilere döküp iyice karıştıralım.
  2. Daha sonra yağlı kağıt aldığımız kalıbımıza döküp bardak yardımı ile düzleyelim buz dolabına alıp dinlendirelim.
  3. Sonraki aşama için bir kaba labne sıvı krema ve şekeri alıp iyice çırpalım ardından unu ve nişastayı da ekleyip tekrar çırpalım.
  4. Son aşama olarak yumurtaları ayrı ayrı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  5. Daha sonra kalıbın içine döküp 160 derece önceden ısıtılmış fırına verelim ilk 1 saat hiç açmayalım fırını .
  6. Daha sonra kontrolü pişirelim benim 1 saat 10 dakika da pişti.
  7. Sosun yapımına geçelim tencereye frambuaz şeker ve suyu alalım ocağın altını açıp ardından da su ile açtığımız nişastayı ekleyip kaynatalım .
  8. Göz göz olunca altını kapatıp blenderden geçirelim. Daha sonra pişen kekimizi fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip hazırlanmış frambuaz sosu döküyoruz.

Not: muhakkak 1 gece buzdolabında dinlensin.

Not2: fırına 1 kase de su koyalım kekin çatlamasını engeller.

Deneyecek olanlara afiyet olsun😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder