Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram labne
- 200 gram sıvı krema
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 150 gram tereyağ
Sosu için;
- 350 gram frambuaz
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta(1 çay bardağı su ile açılır)
- 1 su bardağı su
Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tabanı için erittiğimiz tereyağı rondodan geçirdiğimiz bisküvilere döküp iyice karıştıralım.
- Daha sonra yağlı kağıt aldığımız kalıbımıza döküp bardak yardımı ile düzleyelim buz dolabına alıp dinlendirelim.
- Sonraki aşama için bir kaba labne sıvı krema ve şekeri alıp iyice çırpalım ardından unu ve nişastayı da ekleyip tekrar çırpalım.
- Son aşama olarak yumurtaları ayrı ayrı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra kalıbın içine döküp 160 derece önceden ısıtılmış fırına verelim ilk 1 saat hiç açmayalım fırını .
- Daha sonra kontrolü pişirelim benim 1 saat 10 dakika da pişti.
- Sosun yapımına geçelim tencereye frambuaz şeker ve suyu alalım ocağın altını açıp ardından da su ile açtığımız nişastayı ekleyip kaynatalım .
- Göz göz olunca altını kapatıp blenderden geçirelim. Daha sonra pişen kekimizi fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip hazırlanmış frambuaz sosu döküyoruz.
Not: muhakkak 1 gece buzdolabında dinlensin.
Not2: fırına 1 kase de su koyalım kekin çatlamasını engeller.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder