17 Aralık 2020 Perşembe

Şambali Tatlısı Tarifi

 

Şambali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı un
  • 3.5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat

Üzeri için;

  • Fıstık

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Şambali Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti hazırlayalım soğuk ve kıvamlı olsun.
  2. Şerbet kaynamaya başlayınca 15 dk kısık ateşte kaynatmaya devam edelim.
  3. Limon suyunu ekleyip 5-10 dk daha kaynatıp altını kapatalım.
  4. Yoğurma kabına kuru malzemeleri koyup karıştıralım sonra diğer malzemeleri ekleyip güzelce homojen dağılana kadar karıştıralım.
  5. Biraz sıvı yağ ile yağladığımız dikdörtgen borcama karışımı dökelim.
  6. Eşit bir şekilde yayalım. Hamurun üzerini streçleyip birkaç saat buzdolabında dinlendirelim.
  7. Dolaptan çıkarıp bıçak yardımıyla çizikler atalım. Üzerine tuzsuz fıstık dizelim. Ben de o an yoktu badem koydum.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirelim.
  9. İlk sıcağı çıkında tekrar dilimleyip soğuk şerbeti dökelim. 2-3 saat dinlendirip servis edelim.

Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder