Şambali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı un
- 3.5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 1.5 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için;
- Fıstık
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Şambali Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Şerbeti hazırlayalım soğuk ve kıvamlı olsun.
- Şerbet kaynamaya başlayınca 15 dk kısık ateşte kaynatmaya devam edelim.
- Limon suyunu ekleyip 5-10 dk daha kaynatıp altını kapatalım.
- Yoğurma kabına kuru malzemeleri koyup karıştıralım sonra diğer malzemeleri ekleyip güzelce homojen dağılana kadar karıştıralım.
- Biraz sıvı yağ ile yağladığımız dikdörtgen borcama karışımı dökelim.
- Eşit bir şekilde yayalım. Hamurun üzerini streçleyip birkaç saat buzdolabında dinlendirelim.
- Dolaptan çıkarıp bıçak yardımıyla çizikler atalım. Üzerine tuzsuz fıstık dizelim. Ben de o an yoktu badem koydum.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirelim.
- İlk sıcağı çıkında tekrar dilimleyip soğuk şerbeti dökelim. 2-3 saat dinlendirip servis edelim.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder