Orjinal Karamel Sos Tarifi

 

Orjinal Karamel Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • Kıvam vermek için tereyağ kullanmıyorum
  • 2 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 vanilya

Orjinal Karamel Sos Tarifi Yapılışı

  1. Bir tavada şekeri koyun.
  2. Kahverengi olana kadar durmadan karıştırın.
  3. Tavayı ocaktan alın.
  4. 1 çay bardağı suyu dökün. Yavaş dökün üzerinize gelebilir.
  5. Bir kasede su ve nişastayı karıştırın.
  6. Kenara aldığınız karamelin altını yeniden açın ve nişastalı karışımı hemen koyun 7 dakika durmadan karıştırın.
  7. İstediğiniz kıvama gelince ocaktan alın.
  8. Vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Trileçe kek pasta kurabiye marmelatı dolgu malzemesi olarak kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder