Orjinal Karamel Sos Tarifi
Orjinal Karamel Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
- Kıvam vermek için tereyağ kullanmıyorum
- 2 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası
- 2 vanilya
Orjinal Karamel Sos Tarifi Yapılışı
- Bir tavada şekeri koyun.
- Kahverengi olana kadar durmadan karıştırın.
- Tavayı ocaktan alın.
- 1 çay bardağı suyu dökün. Yavaş dökün üzerinize gelebilir.
- Bir kasede su ve nişastayı karıştırın.
- Kenara aldığınız karamelin altını yeniden açın ve nişastalı karışımı hemen koyun 7 dakika durmadan karıştırın.
- İstediğiniz kıvama gelince ocaktan alın.
- Vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Trileçe kek pasta kurabiye marmelatı dolgu malzemesi olarak kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder