Tam Ölçüde Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Kek için :
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Keki ıslatmak için :
- 2 yemek kaşığı şeker
- 4 su bardağı süt
- 1 kutu krema (200 mg)
Krema :
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
Karamel :
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kutu krema (200 mg)
Tam Ölçüde Trileçe Tarifi Yapılışı
- Yumurtaları 3 dk çırpıyoruz sonra şekeri ilave ediyoruz, 7 dk daha çırpıyoruz.
- Vanilya, kabartma tozunu eleyerek koyuyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
- Elenmiş unu yavaş yavaş ilave ediyoruz (bu aşamada kaşıkla karıştırıyoruz sönmemesi için. ).
- Borcamı yağlıyoruz ve tabana yağlı kağıt koyuyoruz.
- Kek piştikten sonra kolay çevirmek için. Kek harcını eşit bir şekilde dağıtıyoruz ve borcamı beş-altı defa tezgaha vuruyoruz (kabarcıklar sönsün diye. ) önceden ısıtılmış 170 c fırında 30 dk pişiriyoruz.
- Fırından fırına değişiklik gösterebilir siz kürdan testi uygulayın.
- Kek pişerken biz de şerbeti hazırlayalım. Bütün malzemeleri küçük bir tencerede karıştıralım ve ocağa koyalım şeker eriyene kadar ılıtalım.
- Kek fırından çıkınca yağlı kağıdın uçlarından tutup ters çevirelim. Çatalla delikler açalım ve şerbeti her tarafına gelecek şekilde dökelim. Ben kepçe kullandım. 1 saat şerbetini çekmesini bekleyelim. Şerbet çekerken bizde kremşantiyi hazırlayalım ve buzdolabına kaldıralım.
- Geçelim karamel yapımına :Bir bardak şekeri sos tavasına alalım orta ateşte şekerin erimesini bekleyelim.
- Şeker eridikten sonra altını kısalım tereyağını koyalım hızlıca karıştıralım. Şeker topaklanacaktır korkmayın hızlıca karıştırın tekrar kıvam alacaktır.
- Kremayı dökelim ve karıştıralım.
- Altını kapatıp soğumaya bırakalım, arada karıştıralım.
- Kek bir saat sonra şerbeti çekmiş olur. Krem şantiyi kekin üzerine sürelim. Bu arada krem şantiden üç yemek kaşığı ayıralım. Tatlıyı buzdolabına kaldıralım.
- Karamel ılındıktan sonra tatlının üzerine güzelce yayalım. Ve üzerine ayırmış olduğumuz kremşantiden ince şeritler yapıp kürdan yardımı ile şekil verelim.
- Tatlımız hazır dolaba kaldıralım ve en az dört saat dolapta bekletelim.Yapacak olanlara afiyet olsun
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder