Ovmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
Diğer malzemeler:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet domates (rendelenmiş)
- 1/2 yemek kaşığı salça
- 1.5 litre su
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Ovmaç Çorbası Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kabın içerisine tuz, yumurta ve unu alarak hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamurun üzerini kapatarak kenara alın.
- Soğanları ince ince doğrayın. Çorba tenceresinin içine tereyağını ekleyerek eritin.
- Eriyen yağa soğanları ekleyin ve kavurun. Soğanlar pembeleşmeye başladığında üzerine salça ve domates rendesini de ekleyin.
- Sarımsakları ince ince kıydıktan sonra tencereye ekleyin. Ardından suyu da ilave edin ve karıştırın.
- Çorbayı kaynamaya bıraktıktan sonra hamuru küçük parçalar haline getirin.
- Çorba bir taşım kaynadıktan sonra, hamur parçalarını da yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
- Daha sonra tuz, karabiber, pul biber ve naneyi ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Ovmaç çorbasını, kızarmış ekmek dilimleri ile servis edin. Afiyet olsun.
Ovmaç Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- İsteğe göre çorbanın içerisine kıyma, fasulye veya nohut ekleyebilirsiniz.
- Aroma katmak için normal su yerine et suyu kullanın.
- Tereyağın yanmasını önlemek için, bir yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin.
- Hazırladığınız çorbaya 1 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder