Pastahane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram yumuşamış tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 vanilya
- 4.5-5 su bardağı un
Üstü için;
- 100 gram benmari usulü eritilmiş̧ çikolata
- Süsleme malzemeleri
Pastahane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeler karıştırılır, un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp çubuk yapılır ve iki ucu birleştirilir.
- Tepsiye dizilerek 160 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
- İyice soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş̧ çikolataya uçları batırılır ve süslenir. Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder