18 Aralık 2020 Cuma

Pastahane Kurabiyesi Tarifi

 

Pastahane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yumuşamış tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 4.5-5 su bardağı un

Üstü için;

  • 100 gram benmari usulü eritilmiş̧ çikolata
  • Süsleme malzemeleri

Pastahane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeler karıştırılır, un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp çubuk yapılır ve iki ucu birleştirilir.
  3. Tepsiye dizilerek 160 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
  4. İyice soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş̧ çikolataya uçları batırılır ve süslenir. Afiyet olsun 💛💛💛.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder