18 Aralık 2020 Cuma

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • Yarım su bardağı  toz şeker
  • Yarım su bardağı  sıvı yağ
  • 1 su bardağı  ceviz içi ince çekilmiş
  • 1 su bardağı  galeta unu
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı  su
  • 1,5 su bardağı  şeker

Kreması için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı  şeker
  • Vanilya
  • Kremşanti

En üstü için;

  • Hindistan cevizi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım kaynatıp 10 dk kadar kısık ateşte tıkırdasın sonra kenara alalım soğusun.
  2. Şimdi tıpkı kek yapar gibi malzemeleri çırparak yağlanmış kare borcama dökelim.
  3. Önceden ısınmış 180° derece fırında pişirelim. Kekin ilk sıcağı çıksın 2-3 dk sonra soğumuş olan şerbetini verelim.
  4. Sıra geldi muhallebiye krem şanti dışındaki tüm malzemeleri tencereye alalım.
  5. Kaynayana dek karıştırarak pişirelim ve muhallebi 5 dk dinlenince şantiyi katıp mikserle hızlı devirde çırpalım ve tatlımızın üstüne güzel bir şekilde spatula yardımıyla yayalım
  6. Hindistan cevizini serperek buzdolabında soğutup servis yapalım. Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder