Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz içi ince çekilmiş
- 1 su bardağı galeta unu
- Kabartma tozu
- Vanilya
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
Kreması için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- Vanilya
- Kremşanti
En üstü için;
- Hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım kaynatıp 10 dk kadar kısık ateşte tıkırdasın sonra kenara alalım soğusun.
- Şimdi tıpkı kek yapar gibi malzemeleri çırparak yağlanmış kare borcama dökelim.
- Önceden ısınmış 180° derece fırında pişirelim. Kekin ilk sıcağı çıksın 2-3 dk sonra soğumuş olan şerbetini verelim.
- Sıra geldi muhallebiye krem şanti dışındaki tüm malzemeleri tencereye alalım.
- Kaynayana dek karıştırarak pişirelim ve muhallebi 5 dk dinlenince şantiyi katıp mikserle hızlı devirde çırpalım ve tatlımızın üstüne güzel bir şekilde spatula yardımıyla yayalım
- Hindistan cevizini serperek buzdolabında soğutup servis yapalım. Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder