17 Aralık 2020 Perşembe

Pastane Usulü Kurabiye Tarifi

 

Pastane Usulü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (margarin)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3 su bardağı un

Üzerini süslemek için:

  • Benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Haşhaş
  • Ceviz
  • Hindistan cevizi

Pastane Usulü Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeleri bir kaba alalım ve karıştıralım.
  2. Daha sonra unumuzu yavaş yavaş ilave edelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuzu yuvarlayalım ve yağılı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  4. 160 derece fırına atalım ve altı pembeleşinceye kadar pişirelim.
  5. Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakalım.
  6. Soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolataya batıralım ve ardından hindistan cevizi ceviz ve haşhaşa batıralım.
  7. Üzerindeki çikolata sertleşince servis edelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder