Pastane Usulü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (margarin)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 3 su bardağı un
Üzerini süslemek için:
- Benmari usulü eritilmiş çikolata
- Haşhaş
- Ceviz
- Hindistan cevizi
Pastane Usulü Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeleri bir kaba alalım ve karıştıralım.
- Daha sonra unumuzu yavaş yavaş ilave edelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu yuvarlayalım ve yağılı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- 160 derece fırına atalım ve altı pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolataya batıralım ve ardından hindistan cevizi ceviz ve haşhaşa batıralım.
- Üzerindeki çikolata sertleşince servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder