Patates Sandalı Tarifi İçin Malzemeler
- 6 orta boy patates
- Yarım kilo mantar
- 1 çarliston ve 1 kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- 1 küçük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için;
- 100 gram kaşar peyniri rendesi
Patates Sandalı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patateslerimizi kabukları ile birlikte çok iyi yıkıyoruz.
- Daha uzunlamasına ortadan ikiye kesip yağlı kâğıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- Daha sonra üzerlerini zeytinyağı serpip fırına veriyoruz.
- Fırın derecesi 200 olabilir, sıcak hava dolaşımlı olarak pişirdim ben.
- Yumuşayınca fırından alıyoruz.
- 2 dk soğuduktan sonra ortalarını kaşık ile ama patateslere zarar vermeden içlerini çıkarıyoruz.
- Çıkardıktan sonra bir kaba alıyoruz.
- Daha sonra ocakta bir tavada soğanı, biberleri kavuruyoruz.
- Kavrulduktan sonra mantarları doğrayıp ekliyoruz ve sarımsağı da rendeleyip ekliyoruz.
- Kavrulduktan sonra baharatlarını ve tuzunu ekliyoruz.
- Daha sonra patateslerden çıkardığımız içi de bu karışıma ekleyip, olduğumuz patatesleri dolduruyoruz.
- Üzerine de kaŞar rendesi koyup tekrar kaŞar eriyene kadar fırınlıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder