Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 5 orta boy patlıcan
Kıymalı harç için:
- Yarım kilo kıyma
- 1 soğan
- 3 sivri biber
- 2 domates
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber, kekik, yeritürlü baharatı
- 1 yemek kaşığı toz şekeri
Salçalı sos:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
Patlıcanları kızartmak için:
- Sıvıyağ
Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanları pijamalı şekilde soyup yuvarlak şekilde keselim.
- Patlıcanların üzerine biraz tuz serpip biraz bekletelim.
- Bu sırada tavaya yağı ekleyip kızdıralım.
- Bir peçete yardımıyla patlıcanların üstündeki fazla suyu kurutalım.
- Kızan yağda patlıcanları kızartalım.
- Kıymalı harç için tavaya yağı ekleyelim.
- Soğanları ve sarımsağı doğrayıp tavada biraz karıştıralım.
- Üzerine ince doğradığımız biberleri ekleyip kavuralım.
- Soğan ve biber kavrulduktan sonra üzerine kıymayı ekleyip kavuralım.
- Kavrulan malzemelere salçayı ekleyip salça kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Domatesleri de harca ekleyip bir iki dakika daha kavuralım.
- En son harca tuz, şeker ve baharatlarını ekleyelim.
- Baharatları harca yedirip ocağı kapatalım.
- Kare bir borcamın altına bir sıra patlıcanları dizelim.
- Üzerine kıymalı harçtan koyup tekrar üzerine bir sıra daha patlıcan dizelim.
- Kıymalı harçtan tekrar üstüne serelim.
- Üstüne domates dilimleyip ekleyelim.
- En son salçalı sosu hazırlayıp ekleyelim.
- 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Musakkamız hazır👍 afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder