15 Aralık 2020 Salı

Patlıcan Musakka Tarifi

 

Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 orta boy patlıcan

Kıymalı harç için:

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 soğan
  • 3 sivri biber
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber, kekik, yeritürlü baharatı
  • 1 yemek kaşığı toz şekeri

Salçalı sos:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

Patlıcanları kızartmak için:

  • Sıvıyağ

Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları pijamalı şekilde soyup yuvarlak şekilde keselim.
  2. Patlıcanların üzerine biraz tuz serpip biraz bekletelim.
  3. Bu sırada tavaya yağı ekleyip kızdıralım.
  4. Bir peçete yardımıyla patlıcanların üstündeki fazla suyu kurutalım.
  5. Kızan yağda patlıcanları kızartalım.
  6. Kıymalı harç için tavaya yağı ekleyelim.
  7. Soğanları ve sarımsağı doğrayıp tavada biraz karıştıralım.
  8. Üzerine ince doğradığımız biberleri ekleyip kavuralım.
  9. Soğan ve biber kavrulduktan sonra üzerine kıymayı ekleyip kavuralım.
  10. Kavrulan malzemelere salçayı ekleyip salça kokusu çıkana kadar kavuralım.
  11. Domatesleri de harca ekleyip bir iki dakika daha kavuralım.
  12. En son harca tuz, şeker ve baharatlarını ekleyelim.
  13. Baharatları harca yedirip ocağı kapatalım.
  14. Kare bir borcamın altına bir sıra patlıcanları dizelim.
  15. Üzerine kıymalı harçtan koyup tekrar üzerine bir sıra daha patlıcan dizelim.
  16. Kıymalı harçtan tekrar üstüne serelim.
  17. Üstüne domates dilimleyip ekleyelim.
  18. En son salçalı sosu hazırlayıp ekleyelim.
  19. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Musakkamız hazır👍 afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder