15 Aralık 2020 Salı

Perde Pilavı Tarifi

 

Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Alacagi kadar un

İç pilavı için ;

  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4.5 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 2 adet tavuk budu
  • Yarım kahve fincanı kuş üzümü
  • 300 gram çiğ badem
  • 1 su bardağı dolmalık fıstık
  • Karabiber, tuz

Perde Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak butların haşlanması ile başlayın.
  2. Tereyağını pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda kavurun.
  3. Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin.
  4. Yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın.
  5. Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın.
  6. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.
  7. Hamurun yapımı:.
  8. Tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun.
  9. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın.
  10. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.
  11. İçine pilavı boşaltın.
  12. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.
  13. 200 derece ısıtılmış fırında perde pilavını kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.

Afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder