Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Alacagi kadar un
İç pilavı için ;
- 3 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4.5 su bardağı et veya tavuk suyu
- 2 adet tavuk budu
- Yarım kahve fincanı kuş üzümü
- 300 gram çiğ badem
- 1 su bardağı dolmalık fıstık
- Karabiber, tuz
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak butların haşlanması ile başlayın.
- Tereyağını pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda kavurun.
- Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin.
- Yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın.
- Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın.
- Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.
- Hamurun yapımı:.
- Tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun.
- Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın.
- Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.
- İçine pilavı boşaltın.
- Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.
- 200 derece ısıtılmış fırında perde pilavını kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.
Afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder