Porsiyonluk Geleli Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu eti(dana eti de olur )
- 1 kilo patlıcan
- 1 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 2 yeşil sivri biber
- 2 domates
- Tuz , kara biber
- Kırmızı toz biber, kimyon
- Kekik e
Eti kavurmak için;
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Küçük bir parça tereyağı (arzuya bağlı)
Porsiyonluk Geleli Kebabı Tarifi Yapılışı
- Soğan sarımsakları doğrayalım tencereye alıp yağla birlikte kavuralım salçayı ve eti ekleyelim kavuralım.
- Suyunu salıp tekrar çekecek daha pişmesi gerekiyorsa 1 bardak kaynar su ilave edip pişmeye bırakalım.
- Suyunu tamamen çekmesin ama az kalsın yemeğimizin sulu olmasını istemiyoruz .
- Pişince damak tadınıza göre tuz ve baharatları ekleyelim, patlıcanları közleyelim.
- Ama diri kalsın ki daha fırında da pişecek erimesini istemiyoruz resimlerde detaylandırdığım şekilde olmalı patlıcanları soyalım .
- İri doğrayalım az tuz ekleyelim güveç kaplarının altına eşit bir şekilde paylaştıralım üzerine pişen etimizi pay edelim .
- Domates biberleri de en üstüne arzu edilirse küçük küçük tereyağı ekleyebiliriz süsleyip 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Yanında pilavla misafir sofralarını şenlendirecek güzellikte bu yemeği servise sunalım
Afiyetle şifa olsun 😊🌹🌷🤲.
Not; et ve patlıcan ölçüleri arzuya bağlı değişebilir seviyorsanız patlıcanı artırıp eti azaltabilirsiniz her şekilde lezzetli emin olun😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder