15 Aralık 2020 Salı

Porsiyonluk Geleli Kebabı Tarifi

 

Porsiyonluk Geleli Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu eti(dana eti de olur )
  • 1 kilo patlıcan
  • 1 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yeşil sivri biber
  • 2 domates
  • Tuz , kara biber
  • Kırmızı toz biber, kimyon
  • Kekik e

Eti kavurmak için;

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Küçük bir parça tereyağı (arzuya bağlı)

Porsiyonluk Geleli Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Soğan sarımsakları doğrayalım tencereye alıp yağla birlikte kavuralım salçayı ve eti ekleyelim kavuralım.
  2. Suyunu salıp tekrar çekecek daha pişmesi gerekiyorsa 1 bardak kaynar su ilave edip pişmeye bırakalım.
  3. Suyunu tamamen çekmesin ama az kalsın yemeğimizin sulu olmasını istemiyoruz .
  4. Pişince damak tadınıza göre tuz ve baharatları ekleyelim, patlıcanları közleyelim.
  5. Ama diri kalsın ki daha fırında da pişecek erimesini istemiyoruz resimlerde detaylandırdığım şekilde olmalı patlıcanları soyalım .
  6. İri doğrayalım az tuz ekleyelim güveç kaplarının altına eşit bir şekilde paylaştıralım üzerine pişen etimizi pay edelim .
  7. Domates biberleri de en üstüne arzu edilirse küçük küçük tereyağı ekleyebiliriz süsleyip 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Yanında pilavla misafir sofralarını şenlendirecek güzellikte bu yemeği servise sunalım

Afiyetle şifa olsun 😊🌹🌷🤲.

Not; et ve patlıcan ölçüleri arzuya bağlı değişebilir seviyorsanız patlıcanı artırıp eti azaltabilirsiniz her şekilde lezzetli emin olun😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder