Pilav Üstü Tavuk Göğüslü Nohut Karışımı Tarifi İçin Malzemeler
- Tavuk göğsü
- 1 parça but
- 2 su bardağı pirinç
- 1 kaşık tereyağı
- 2 bardak nohut
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
Pilav Üstü Tavuk Göğüslü Nohut Karışımı Tarifi Yapılışı
- Pilavımızı sıcak suda bekletelim.
- Göğüs etimizi tencereye koyup haşlamaya başlıyoruz.
- Diğer bir yandanda nohutumuzu düdüklüde pişirmeye başlıyoruz.
- Etimizin suyunu pilavımız için ayırıyoruz.
- Pilavımızı yıkayıp süzüyoruz ve yağda iyice kavurmaya başlıyoruz.
- Kavrulduktan sonra tereyağı ile tavuk suyunu pilavın üstüne döküyoruz ,tavuk suyu az gelirse üzerine kaynar suyuda ekliyoruz. Pilavımızı pişiriyoruz.
- Etlerimizi didiklemeye başlayalım. Ve haşlanmış nohutuda süzgeçten geçirin suyu kalmasın.
- Bir tavayı ocağa alıp biraz sıvı yağ ekliyoruz ve didiklediğimiz eti koyuyoruz.
- Üstüne de nohutu koyuyoruz ve baharatları üzerine döküp karıştırmaya başlıyoruz.
- En son sunum tabağınızın için ilk etli nohut karışımından koyup üstünede pilav koyuyoruz.
- Servis tabağında ters çeviriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder