12 Aralık 2020 Cumartesi

Pilav Üstü Tavuk Göğüslü Nohut Karışımı Tarifi

 

Pilav Üstü Tavuk Göğüslü Nohut Karışımı Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuk göğsü
  • 1 parça but
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 kaşık tereyağı
  • 2 bardak nohut
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Pilav Üstü Tavuk Göğüslü Nohut Karışımı Tarifi Yapılışı

  1. Pilavımızı sıcak suda bekletelim.
  2. Göğüs etimizi tencereye koyup haşlamaya başlıyoruz.
  3. Diğer bir yandanda nohutumuzu düdüklüde pişirmeye başlıyoruz.
  4. Etimizin suyunu pilavımız için ayırıyoruz.
  5. Pilavımızı yıkayıp süzüyoruz ve yağda iyice kavurmaya başlıyoruz.
  6. Kavrulduktan sonra tereyağı ile tavuk suyunu pilavın üstüne döküyoruz ,tavuk suyu az gelirse üzerine kaynar suyuda ekliyoruz. Pilavımızı pişiriyoruz.
  7. Etlerimizi didiklemeye başlayalım. Ve haşlanmış nohutuda süzgeçten geçirin suyu kalmasın.
  8. Bir tavayı ocağa alıp biraz sıvı yağ ekliyoruz ve didiklediğimiz eti koyuyoruz.
  9. Üstüne de nohutu koyuyoruz ve baharatları üzerine döküp karıştırmaya başlıyoruz.
  10. En son sunum tabağınızın için ilk etli nohut karışımından koyup üstünede pilav koyuyoruz.
  11. Servis tabağında ters çeviriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder