Pilavların Şahı Salçalı Soğanlı Tavuklu Pilav ️ Tarifi İçin Malzemeler
- Tavuk( kalça, göğüs)
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 3su bardağı tavuk suyu
- 2su bardağı pirinç
- 1tatlı kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1çay kaşığı toz biber
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
- Limon
- 1 küp şeker
Pilavların Şahı Salçalı Soğanlı Tavuklu Pilav ️ Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tavukları güzelce yıkayalım ardından su doldurduğumuz tencereye alalım.
- İçine havuç patates soğan kekik karabiber koyalım tavuğumuzun lezzetine lezzet katalım
- İyice piştikten sonra çok küçük parçalar olmayacak şartıyla didikleyelim ardından pilav için tencereye yağı iyice yıkadığımız pirinci bı kaç damla limon suyu ve şekeri koyalım (şeker ve limonu eklememizin sebebi pilav tane tane ve bembeyaz olması için)
- Güzelce kavuralım pirinci sonra tavuk suyunu tuzu ekleyelim pirinç suyunu çektikten sonra didiklediğimiz tavuğu pilavın üzerine koyalım.
- Soğanı julyen şeklinde doğrayıp tavaya alalım pembeleşene kadar kavuralım.
- Sonra salçayı ekleyelim onu kavurduktan sonra toz biberi 2dakika daha kavuralım.
Sunuma hazır ❤️.
Afiyet şeker bal şifa olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder