Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 1,5 çay bardağı arpa şehriye
- Yarım çay bardağından fazla sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 6 bardak su
- 2 tatlı kaşığı tuz (İsteğe bağlı tuz oranını azalta bilirsiniz)
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak sıvı yağ ve arpa şehriyeyi tencereye koyup altın sarısı olana kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra pirinci ekliyoruz.
- Pirinci güzelce kavurduktan sonra üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve suyunu ekliyoruz.
- Daha sonra 6 bardak suyu pirinçlerimizin üzerine ekleyip üzerine 2 kaşık tereyağı bırakıp ağzını kapatıyoruz ve pirincin suyunu çekmesini bekliyoruz.
- Pilavımızın altını kapatıp 15 dakika dinlenmesini bekledikten sonra servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder