31 Aralık 2020 Perşembe

Pirinç Pilavı Tarifi

 

Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 1,5 çay bardağı arpa şehriye
  • Yarım çay bardağından fazla sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 bardak su
  • 2 tatlı kaşığı tuz (İsteğe bağlı tuz oranını azalta bilirsiniz)

Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak sıvı yağ ve arpa şehriyeyi tencereye koyup altın sarısı olana kadar kavuruyoruz.
  2. Daha sonra pirinci ekliyoruz.
  3. Pirinci güzelce kavurduktan sonra üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve suyunu ekliyoruz.
  4. Daha sonra 6 bardak suyu pirinçlerimizin üzerine ekleyip üzerine 2 kaşık tereyağı bırakıp ağzını kapatıyoruz ve pirincin suyunu çekmesini bekliyoruz.
  5. Pilavımızın altını kapatıp 15 dakika dinlenmesini bekledikten sonra servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder