31 Aralık 2020 Perşembe

Kabak Tatlısı Tarifi

 

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı
  • 1 su bardağı şeker

Üzeri için;

  • Çekilmiş fındık ve tahin

Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle balkabağının kabuklarını bıçak yardımıyla kesiyoruz ve istediğimiz şekilde doğruyoruz.
  2. Yayvan bir tencereye doğradığımız kabakları koyuyoruz ve şekerini ekliyoruz ben şekeri bir su bardağı ekledim fakat tatlı tadını daha çok seviyorsanız bir su bardağı daha ekleyebilirsiniz.
  3. Bu şekilde ağzını kapatarak kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  4. Pişen kabaklarımızı servis tabağına alarak üzerini istediğinize göre tahin ve fındıkla süsleyebilirsiz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder