Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg bal kabağı
- 1 su bardağı şeker
Üzeri için;
- Çekilmiş fındık ve tahin
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle balkabağının kabuklarını bıçak yardımıyla kesiyoruz ve istediğimiz şekilde doğruyoruz.
- Yayvan bir tencereye doğradığımız kabakları koyuyoruz ve şekerini ekliyoruz ben şekeri bir su bardağı ekledim fakat tatlı tadını daha çok seviyorsanız bir su bardağı daha ekleyebilirsiniz.
- Bu şekilde ağzını kapatarak kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pişen kabaklarımızı servis tabağına alarak üzerini istediğinize göre tahin ve fındıkla süsleyebilirsiz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder