Pişi (Bayat Ekmekten) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım somun ekmek
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Alabildiği kadar un
- Kızartmak için sıvı yağ
Pişi (Bayat Ekmekten) Tarifi Yapılışı
- Ekmeği parçalayıp bir yoğurma kabına alın,.
- Üzerine ılık sütü ekleyin ve yoğurun, ekmekler iyice küçülsün.
- Sırayla maya şeker ve tuzu ekleyin tekrar yoğurun ve unu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
- 10 dk kadar mayalanmaya bırakın.
- Ardından açıp kesip bol yağda kızartın.
- Hiç yağ çekmiyor ve hamurların hepsi kabarıyor 🥰. Afiyet olsun 🥰🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder