11 Aralık 2020 Cuma

Pişi (Bayat Ekmekten) Tarifi

 

Pişi (Bayat Ekmekten) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım somun ekmek
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Pişi (Bayat Ekmekten) Tarifi Yapılışı

  1. Ekmeği parçalayıp bir yoğurma kabına alın,.
  2. Üzerine ılık sütü ekleyin ve yoğurun, ekmekler iyice küçülsün.
  3. Sırayla maya şeker ve tuzu ekleyin tekrar yoğurun ve unu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  4. 10 dk kadar mayalanmaya bırakın.
  5. Ardından açıp kesip bol yağda kızartın.
  6. Hiç yağ çekmiyor ve hamurların hepsi kabarıyor 🥰. Afiyet olsun 🥰🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder