11 Aralık 2020 Cuma

Etli Bulgur Pilavı Şahane Lezzette Tarifi

 

Etli Bulgur Pilavı Şahane Lezzette Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr dana eti (Haşlanmış)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2,5 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • 4 su bardağı sıcak su veya et suyu

Etli Bulgur Pilavı Şahane Lezzette Tarifi Yapılışı

  1. Etleri suda haşlayıp süzün.
  2. Tencereye sıvı yağ alıp soğanı ince ince doğrayıp kavurun.
  3. Biberleri de doğrayıp tencereye ekleyin kavurmaya devam edin.
  4. Domatesi küp küp doğrayın içine ekleyin biraz daha kavurup salçayı ve sarımsağı ekleyip karıştırın bulguru yıkayıp süzün içine ekleyin.
  5. Tereyağı, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın biraz daha kavurup sıcak su veya et suyu ekleyip karıştırın
  6. Kapağını kapatıp bir taşım kaynayınca altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika dinlendirin servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder