Etli Bulgur Pilavı Şahane Lezzette Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr dana eti (Haşlanmış)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2,5 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- 4 su bardağı sıcak su veya et suyu
Etli Bulgur Pilavı Şahane Lezzette Tarifi Yapılışı
- Etleri suda haşlayıp süzün.
- Tencereye sıvı yağ alıp soğanı ince ince doğrayıp kavurun.
- Biberleri de doğrayıp tencereye ekleyin kavurmaya devam edin.
- Domatesi küp küp doğrayın içine ekleyin biraz daha kavurup salçayı ve sarımsağı ekleyip karıştırın bulguru yıkayıp süzün içine ekleyin.
- Tereyağı, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın biraz daha kavurup sıcak su veya et suyu ekleyip karıştırın
- Kapağını kapatıp bir taşım kaynayınca altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika dinlendirin servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder