16 Aralık 2020 Çarşamba

Poğaça Tarifi

 

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (ılık )
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su (ılık )
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • 4.5 su bardağı un

İçerisine;

  • Lor peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Yağ
  • Çörek otu
  • Susam

Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabımıza süt, yağ, maya, şeker, tuz, su eklenir, unumuzu da kontrollü sekilde ekleyelim.
  2. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. 1 saat dinlenmeye bırakılır.
  4. Dinlenen hamurdan istediğimiz şekil verelim.
  5. İçerisine istediğimiz malzemeleri koyalım.
  6. Hamur bitene kadar bu işlem devam edelim.
  7. Bir yarım saat daha bekletelim.
  8. Tepsi mayası gelen hamurumuza sıvı yağ ile yumurta sarısını sürelim.
  9. Üzerine susam ve çörek otu atalım.
  10. 170 derecede 35 dk pişirelim.

Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder